Isberg i Kalix skärgård

April 3, 2016

Nej det är inte ett aprilskämt, men kanske lite överdrivet. I yttre grynbandet mot öppna havet bildas ofta höga isvallar på hösten när det stormar. Isvallarna kan bli upp mot 10 meter höga på vissa ställen, ett sånt ställe är grynnorna yttre och inre Brotten utanför Likskär i Kalix skärgård. Isvallarna kan bli så höga för att det är relativt djupt vatten (upp mot 50 meter) utanför grynnorna, och bottenlinjen går brant upp mot grynnorna. Det är mäktigt att se naturens krafter och en förmån att kunna uppleva. 

 

Här är några svartvita bilder, det är svårt att få "rätt" upplevelse genom bilder som har en tendens att förminska höjder, men här är ett försök i alla fall.

 

 

 

 

Please reload

© 2015 av Sven Nordlund. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon